Sven-Olof, en av MedHelps mest erfarna sjukvårds­rådgivare, brinner för att hjälpa andra

Dela

Sven-Olof är en av de sjuksköterskor som jobbat längst på MedHelp Sjukvårdsrådgivning. Hela femton år har det blivit och han trivs med att ha ett jobb där han får bidra till samhällsnyttan och hjälpa människor. Att arbetet sker hemifrån ger honom även en hel del tid över till både golfande och hästridning.

Sven-Olof Snellman kommer ursprungligen från Finland, från en liten ort utanför Jakobstad, men flyttade till Sverige 1998 och bor nu i Sävast, Norrbotten. Han började sin yrkesbana inom vården som ambulanssjuksköterska, ett yrke han tyckte mycket om. ”Jag började redan 1986 som ambulanssköterska och det jobbade jag som länge och trivdes väldigt bra. Sen drabbades jag av diskbråck och var tvungen att tänka om”, förklarar han.

Det fysiska arbetet som ambulanssköterska var alltså inte längre ett alternativ och Sven-Olof bytte riktning och jobbade som vårdlärare i fyra år. Därefter såg han av en händelse en jobbannons från MedHelp, sökte, och fick jobbet som rådgivningssjuksköterska. Det var år 2008, och sedan dess har han blivit kvar. ”Jag brukar säga att jag grovt räknat börjar närma mig 300 000 samtal”, berättar Sven-Olof nöjt.

Även om Sven-Olof har jobbat med sjukvård i över trettio år tycker han att han utvecklas och lär sig nya saker varje dag i sitt arbete. ”Varje samtal innebär en ny situation, det är ett utmanande yrke, men jag upplever att min långa erfarenhet som ambulansvårdare ger mig en trygghet i att kunna fatta rätt beslut. Det viktigaste för mig är att se till att de som ringer in får den hjälp de behöver och att de känner sig bekräftade”, berättar han.

När Sven-Olof ser tillbaka på förändringarna som skett på MedHelp Sjukvårdsrådgivning under åren är det vissa utvecklingar som han ser som särskilt viktiga. ”Att vi började tillhandahålla videosamtal var en stor och viktig förbättring för oss. Möjligheten till videosamtal innebär en ökad kvalitet på den medicinska bedömningen och samtalen, både för mig och för de som ringer in”. Han tycker att omställningen till video bara varit positiv, eftersom den innebär att han kan utföra sitt jobb bättre. ”Vissa saker kan vara svåra att förklara över telefon för de som ringer in och då underlättar det stort att kunna visa vad de pratar om”, förklarar han.

Att arbetet sker helt från hemmet ser han inte som något problem, tvärtom, han tycker att det funkar jättebra. ”När jag jobbar, då jobbar jag, och då spelar det ingen roll var jag sitter”, menar han. Att hans fru också jobbar hemma är såklart en aspekt som gör hemmajobbet extra trivsamt. Det faktum att han slipper pendla 20 mil fram och tillbaka om dagen, som han gjorde förut, är ytterligare en fördel.

Tiden som Sven-Olof fått över sedan han började jobba hemifrån lägger han gärna på ridning eller golf.Ridningen är ett intresse som han delar med sin fru och då hon har en egen häst blir det en hel del tid på hästryggen även för honom. Hemma hos Sven-Olof och hans fru bor även en hund som bidrar med sällskap både under hemmajobbet och på promenader i naturen.

Eftersom Sven-Olof har varit på MedHelp i femton år och inom sjukvården i över trettio år har han samlat på sig ovärderlig kunskap som gör honom till en enormt viktig resurs för de som ringer in. Han själv lyfter även fram MedHelps utveckling: ”Vi sticker verkligen ut på MedHelp eftersom vi hållit på med det här så länge. Som företag sitter vi på en så pass lång och bred kompetens att vi verkligen kan garantera kvalitetssäkrad sjukvårdsrådgivning. Det är mycket viktigt för mig personligen”, säger Sven-Olof avslutningsvis.

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig eller din Region med sjukvårdsrådgivning