Teamchef Maria – en pionjär i att leda på distans

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I och med Corona har hemarbete blivit ”det nya normala” för många. Men på MedHelp har hemmet i flera år varit den självklara arbetsplatsen för de flesta av sjuksköterskorna. Teamchef Maria från Mönsterås var den första teamchefen att leda hela sitt team på distans. Här berättar hon om sina tankar om distansarbetet på MedHelp.

I slutet av 2015 märkte MedHelp att det var svårt att rekrytera sjuksköterskor. Då bestämdes att vi skulle börja med distansarbetande sjuksköterskor, vilket blev en fullträff. Det gick jättebra att rekrytera, många sjuksköterskor från hela landet ville jobba på MedHelp.

I början av 2016 började Maria Elofsson leda sjuksköterskor på distans, vilket ledde till att det fysiska kontoret i Mönsterås lades ner i januari 2018. Så sedan dess har Maria jobbat hemifrån och åker bara till kontoret i Stockholm vid behov.

Vilken är den stora förändringen med att leda på distans jämfört med på kontor?

Det är att inte se sjuksköterskorna varje dag vilket gör att vi behöver förändra kommunikationen och tänka nytt. Nu, precis som när vi jobbade på kontor, är den största utmaningen att få medarbetarna att känna att de är del av ett team. Men idag måste vi jobba lite annorlunda för att bygga teamandan. Men väldigt mycket går att göra och utföra på distans.

Vad är viktigast för att leda på distans?

Chefen måste verkligen försäkra sig om att man har ett klimat där alla säga vad man tycker, det blir särskilt viktigt när man inte ser kroppsspråket på samma sätt, och man inte ser hur någon mår på samma sätt. Även om chefen uppfattar sig som lyhörd kan det vara svårt när man inte ses fysiskt. Det är viktigt att bygga förtroende och öppenhet. Alla måste veta att det är viktigt att säga vad man tycker och hur man känner.

Det är också viktigt att ofta ha korta möten och avstämningar och att chefen har hög tillgänglighet för medarbetarna, chefen ska finnas där för dem, säger Maria.

Vilka råd har du till medarbetare som jobbar på distans?

Jag tror det är viktigt att man ställer sig frågan om distansarbete passar mig? Det passar nog inte alla. Är det väldigt viktigt att ha kollegor runt sig hela tiden så är kanske inte distansarbete det bästa valet. Jag tycker också det är viktigt att kunna stänga av arbetet när man går ”hem”, att man kan stänga dörren till kontoret och känna skillnaden mellan jobb och fritid.

Eftersom vi inte träffas ”på riktigt” är det viktigt att man som medarbetare kan vara rak och öppen när det behövs, och vågar säga vad man tycker, lyfta frågor och kontakta sin chef eller kollegor vid behov.

Hur ska man tänka kring arbetsmiljön på hemarbetsplatsen?

Vi som arbetsgivare har ju ett övergripande arbetsmiljöansvar och ska se till att sjuksköterskorna har god arbetsmiljö. Men eftersom vi teamchefer inte är på plats själva på hemmakontoret så måste vi ha en bra dialog med medarbetarna och de har också själva ett ansvar för sin arbetsplats. Nu har vi också en ny checklista att utgå ifrån för att stämma av arbetsmiljön när det gäller till exempel ergonomi, säkerhet och sekretess.

Vid behov gör vi hembesök och då är det inte för att kontrollera medarbetaren utan för att se att allt är så bra som möjligt.

Vilka är dina tips för bra kommunikation mellan chef och medarbetare?

Det är viktigt att vi har ett öppet klimat där alla vågar ta upp funderingar och ställa frågor. Vi ska ha högt i tak, om det är något man undrar över eller inte förstår så ska man kunna fråga.

Medarbetarna ska också veta att chefen är tillgänglig, och det är viktigt att chefen lyssnar, svarar på mejl, ringer tillbaka osv. Täta kontakter med medarbetaren är jätteviktig, säger Maria.

Tror du vi klarar oss helt utan ”riktiga”, fysiska möten?

Distansarbetet funkar väldigt bra i de flesta fall men jag tror inte att alla fysiska möten kan eller ska utebli. Att bygga gruppgemenskap görs bäst om vi kan ses ibland också. Det är klart att det vore önskvärt att vi kunde ses oftare, och under pandemin har detta förstås blivit särskilt svårt. Jag vet att vissa kollegor skapar egna nätverk för att ses utan för MedHelp, över en fika eller AW, och det tycker jag är jättebra.

Hur gör du för att bygga teamanda när medarbetarna är spridda?

Det är viktigt att ha tid för reflektion med medarbetarna, i olika konstellationer. Det kan vara korta eller långa avstämningar, i små grupper eller stora. Där ges möjlighet att lyfta frågor och funderingar, ofta utifrån samtal sjuksköterskan haft. Men också att stämma av hur alla mår, vad som varit bra eller roligt just idag.

Det skulle vara jättebra om vi kunde ha korta avstämningar varje dag i grupp, kanske några minuter för detta varje morgon eller eftermiddag. Det är lite svårt att få till i praktiken, och särskilt just nu under pandemin. Denna stund behöver inte vara just med chefen utan gärna kollegor emellan, det handlar om att ses och reflektera, få en pratstund. Så att vi ”ses” i olika former, även om vi inte är på samma plats.

Vad gillar du mest i ditt jobb?

Det är väldigt roligt att se hur företaget går framåt och förändras hela tiden, att MedHelp växer och utvecklas. Det roligaste i mitt jobb är att se hur våra sjuksköterskor utvecklas i sina roller. Jag vill kunna hjälpa till med att sjuksköterskorna  trivs på sitt arbetet och få en bra arbetsdag.  Som sjuksköterska på MedHelp kan man utvecklas hela tiden, avslutar Maria.

Om Maria:

  • Bor i Mönsterås
  • Började yrkesbanan som operationssjuksköterska i Oskarshamn och Kalmar och kom till MedHelp 2006 där hon började arbeta med sjukvårdsrådgivning.
  • Blev driftledare, och senare kombinerad driftledare och platschef 2013 i Mönsterås.
  • Sedan 2017 är Maria teamchef för distansarbetande sjuksköterskor och nu också tillförordnad biträdande produktionschef.
  • Leder idag 12 fasta sjuksköterskor och cirka 20 timanställda på distans.

Jag har två döttrar, varav ena dottern och min sambos son fortfarande bor hemma. Vi bor på en gård med en häst, hund, katter och en kanin. Jag gillar att spela padel och att resa. Men framför allt gillar jag att odla och under vårarna är jag i växthuset hela min lediga tid.  Favoriten att odla är meloner och paprika och jag väntar med spänning över att kunna skörda frösådd sparris nästa säsong.

Vill du veta mer hur vi kan hjälpa dig eller din Region med sjukvårdsrådgivning

    Vill du veta mer?

    Är du legitimerad sjuksköterska och nyfiken på oss? Skicka en intresseanmälan så berättar vi mer om hur det är att arbeta med sjukvårdsrådgivning på distans.